Artvin de Gezip Görülecek Yerler
Toplamda il merkezi haricinde 7 ilçesi bulunan Artvin, Karadeniz Bölgesindedir.Ardanuç Murgul Arhavi Şavşat
Borçka Yusufeli Hopa
Artvin 2015 sayımlarında 169.916 kişilik bir nüfusa sahiptir ve ufakta olsa nüfus artışı göstermektedir.
Doğa güzelliği ve insanların sıcak yaklaşımı karşısında büyülenmemek elde değil, Karadeniz bölgesinin en güzel yerlerinden biri olan Artvin’in lisan olarak 2. dili de lazca’dır. kimi bölgelerde lazca’yı anadil olarak kullananlar da mümkündür.
Trabzon ve Rize gibi yörelerdeki insanların laz diye anılmasının yanı sıra bize göre asıl lazların şehri artvindir.
Artvin, ili ikiye bölen Çoruh nehri, dik yamaçlı uzun vadileri, 3900 metreye kadar yükselen birbiri ardına sıralanmış yüksek dağları, balta girmemiş doğal ormanları, yüksek dağların doruklarında Krater gölleri, Karagülleri, yeşil yaylaları, fauna ve flora zenginliği, tarihi kilise, kale ve kemer köprüleri, geleneksel mimarisi ve festivalleri ile çeşitli turizm değerlerini içinde barındıran otantik bir turizm beldesidir.
Yolunuz Artvin ve çevresine düşerse Rize, Trabzon ve Bayburt illerimizi de gezmenizi öneririm. Bağlantılara tıklayarak detayları inceleyebilirsiniz.
Başlıca olarak eğer Artvin’e yolunuz düşerse mutlaka gezip görmeniz gereken yerleri şu şekilde sıraladık;
Atatepe: Merkezden tepeye çıkana kadar tüyleri diken diken eden, yanına gidince NE MUTLU TÜRKÜM dedirten harika bir yer. Tarifi imkansız bir deneyim!
Cehennem Deresi Kanyonu: Dik bir duvarı andıran ve 200 metreyi aşan yükseltisiyle oldukça dikkat çeker ve birkaç kilometre boyunca özelliğini korur. Ardanuç Cehennem deresi içerisinde bulunan ve Artvin-Ardanuç karayolunun 25. km. sinde yer alan Kanyon, ilgi çekici doğal yapısı ile ilimizdeki görülmeye değer yerlerdendir.
Çifte Köprü: 18.yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Ortacalar Kemer Köprüleri,Arhavi ilçesinin Ortacalar Köyü´ne 2,5 km kala, Küçükköy ve Arılı yol ayrımında birbirine dik olacak şekilde planlanmıştır. İki köprü de birbirine benzemektedir ve tek gözden oluşmaktadır.Yolları düz değil, eğimlidir.
Deliklikaya: Henüz saklı bir cennet olan ve doğası bozulmayan Deliklikaya, turizmde ilimizin en önemli değerlerinden biri olmaya aday konumunda.
Arsiyan Yaylası resimleri
Arsiyan Yaylası: Şavşat’ın Pınarlı, Demirkapı, Ilıca köyleri ile Ardahan’ın Posof ilçesi arasında kalır. Arsiyan Dağı’nda Şavşat’ın Cevizli, Yaşar , Saylıca ve Kayadibi köylerine ait yaylalar bulunur. Dört bir yanı göllerle kaplıdır.
Yaylalar Köyü
Yaylalar, Artvin ilinin Yusufeli ilçesine bağlı köy. Köy merkezi Hevek Deresinin üst kıyısında kuruludur. Köyün geniş bir alana dağılmış Olgunlar, Cami, Şereze, Köramet, Karamolla gibi çevre mahalleleri vardır.
Tekkale Manastırı: Tekkale Manastırı kompleks bir yapı olmakta ve Trapeza ve seminer odasıyla bu yapı topluluğunun güney doğusunda ayrı olarak inşa edilen şapelden oluşmaktadır.
Satlel Kalesi: Osmanlılar döneminde de kullanılan kalenin sur duvarlarının büyük bir bölümü ayaktadır. Plan tipi açısından, Bagratlı kalelerine benzemektedir. İçinde sarnıç ve şapel kalıntıları bulunmaktadır.
Mençuna Şelalesi
Arhavi Mençuna Şelalesi
Mençuna Şelalesi: Doğası ile ziyaretçileri kendine hayran bırakan Mençuna Şelalesi Arhavi’nin en çok ziyaret edilen yerlerinden birisidir. Her geçen gün turizm değeri arttıran Mençuna şelalesi çevresinde yaban hayatı, tarihi köprüler ve çeşitli bitki örtüleri bulunmaktadır.
Maral Şelalesi
Borçka - Maral Şelalesi Hakkında
Maral Şelalesi: Karçal Dağlarının (3.415 metre) üç koldan kuşattığı Maçahel Vadisini süsleyen Maral Şelalesi, 65 metreye yakın yükseklikten düşmektedir.
Yıldız Gölü Resim
Yıldız Gölü: Dağ sularından beslenen Yıldız Gölü’nün suyu olduça soğuktur. Yaz aylarında burayı ziyaret eden gezginlerin kendini serin sulara bırakmak isteyeceğinden eminiz fakat suyun içinde durulamayacak kadar soğuk olduğu unutulmamalıdır
Ferhatlı Kalesi: Ardanuç ilçesine 5 km. mesafede bulunan kale İberya Kralı Vantang tarafından V. yy.’da yapılmıştır. Yapı Ardanuç ilçesine çıkmadan Ardanuç suyunun kenarında, vadi paralelinde yükselen anakaya üzerine inşa edilmiştir.
Otingo Kaplıcası: Şifalı kaynak suları ile her yıl dünyanın dört bir yanından binlerce turisti ağırlayan Otingo Kaplıcası, yüz yıllardır ziyaretçilerine şifa dağıtmaktadır.Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çeken kaplıca, Artvin’e bağlı Borçka ilçesinin Balcı köyünde bulunmaktadır.
Karagöl Sahara Milli Parkı: Laşet deresi kenarında 1700-1800 metrelerde kademeli olarak yer alan düzlükler aynı zamanda “Sahara Pancarcı Şenlikleri“nin yapıldığı sahadır. Bu şenliklere ilçe dışında oturan yöre insanları da katılarak bölgeye iç turizm açısından ekonomik katkı sağlamaktadır. Ayrıca Kamp Alanı içinde idealdir.
Beyazsu Yaylası hakkında
Beyazsu Yaylası: Karçal Dağının 3 bin 415 metrelik zirvesinin hemen altında uzanan göz kamaştırıcı manzaralarla süslü olağanüstü bir yayla.
Dolishane Kilisesi: Kitabesine göre X. Bagratlı Kralı Sumbath tarafından yaptırılmıştır. XVI. yy sonralarında bir bölümü Camii olarak da kullanılan Manastırdan, günümüze sadece Kilisesi ulaşmıştır. Manastır Kilisede bulunan kitabelere göre İberya Kralığı’nın Tao-Klardjethie’de 954-958 tarihleri arasında krallık yapmış olun Sumbath tarafından Mimar Gabriel’e yaptırılmıştır.
Hatila Vadisi: Kaya birleşim noktasından 15 metre mesafeye uzanan cam seyir terası, 7 metre uzunlukta ve 7,5 metre genişliktedir. 50 metrekare cam alana sahip olacak seyir terasın 2016 yılı başında tamamlanmıştır.
Kafkasör Yaylası hakkında
Kafkasör Yaylası: Eğer yılınızın tüm yorgunluğunu, doğanın huzur veren atmosferinde dinlenerek ve yeni yerler keşfederek atmak istiyorsanız, Kafkasör yaylasını muhakkak ziyaret etmelisiniz.
Atabarı Kayak Merkezi: Artvin’in turizm açısından kış aylarında en çok ziyaret edilen yerlerinden birisidir. Konaklama ve ulaşım içim bağlantıya tıklamanız yeterlidir.
Karadeniz otelleri Karadeniz yaylaları Karadeniz turları Karadeniz tatili Karadeniz Yöresel Yemekleri Karadeniz Gezi Özel Günler için organizasyon düzenlenir Gezilere Arac Temin Edilir
( GEZİLERE ARAC TEMİN EDİLİR )