Sosyal Medya Siteleri
En Popüler Sosyal Medya Siteleri En Popüler Sosyal Medya Hesapları Nelerdir Profesyonel Sosyal Medya Yönetimi Sosyal Medya Hesap Yönetimi Sosyal Medya Takip Sosyal Medya Planlama Aracı
Facebook Tür: Sosyal Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 1,2 Milyar
Facebook, insanların başka insanlarla iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan bir sosyal paylaşım sitesidir. 4 Şubat 2004 tarihinde Harvard Üniversitesi 2006 devresi öğrencisi Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook, öncelikle Harvard öğrencileri için kurulsa da günümüzde bütün dünyayı kapsayan bir iletişim ağı haline dönüştü. Facebook’u bilmeyen kimse neredeyse kalmadı.
Twitter Tür: Mikroblog, Sosyal Ağ Sitesi, RSS
Aktif Kullanıcı Sayısı: 230 Milyon
Haberleşme ağının en güçlü temsilcilerinden Twitter aynı zamanda güçlü bir reklam aracı. Her saniye 6 binden fazla tweetin atıldığı Twitter’da, günde 500 milyonun üzerinde tweet girişi yapılıyor. Twitter kullanıcılarının neredeyse %75’i hesaplarına mobil cihazlar üzerinden erişim sağlıyor.
WordPress Tür: Blog
Aktif Kullanıcı Sayısı: 73 Milyon
Kişilere yazı yazma imkanı veren ve her gün 500 bin yeni yazının yayımlandığı, dünya üzerindeki tüm web sitelerinin %22’sini ifade eden, 25 binden fazla plug-ini bulunan bir blog sistemidir.
LinkedIn Tür: Profesyonel Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 275 Milyon
İş dünyasında farklı uzmanlık alanlarındaki kişileri bir araya getiren sosyal platform. Özellikle topluluk ve marka yönetimleri için aktif olarak kullanılıyor. Kişiler birbirleriyle profesyonel bağlantı kurabiliyorlar.
Instagram Tür: Fotoğraf/Video Paylaşım Ağı
Aktif Kullanıcı Sayısı: 150 Milyon
Özellikle gençler tarafından kullanılan Instagram, günde 55 milyon fotoğraf paylaşımı ile rekor kırıyor. Kullanıcıların %57’sinin hesabına her gün giriş yaptığı biliniyor. Markaların kampanya yönetimleri ve tanıtımları da nu alan üzerinden gerçekleştiriliyor.
Badoo Tür: Arkadaşlık Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 200 Milyon
Arkadaşlık sitelerinden en çok kullanılanı olan Badoo, alışkanlıklardan kolay kolay vazgeçemeyen kişiler tarafından tercih ediliyor. Milyonlarca insanı bir araya getiren sosyal medya sitesi, kültürel alışverişi sağlaması açısından da önemli.
Windows Live Tür: Sosyal Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 370 Milyon
Bundan 6 – 7 sene önce tüm dünyada aktif olarak kullanılan Windows Live, eskisi kadar ünlü olmasa da hala kullanılmaya devam edilmektedir.
MySpace Tür: Sosyal Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 50 Milyon
Özellikle müzikle ilgili olan kişilerin kullandığı sosyal bir platformdur. Paylaşım ve bilgi alış verişi sağlar.
Flixter Tür: Sinema / Sosyal Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 63 Milyon
Flixter hala yeni filmleri herkesten önce keşfetmek isteyenlerin ilgi gösterdiği sosyal mecralardan biri. Vizyona girecek yeni filmlerin fragmanlarının izlenebildiği bir sosyal ağ sitesi.
Flickr Tür: Fotoğraf/Video Paylaşım Ağı
Aktif Kullanıcı Sayısı: 80 Milyon
Flickr, Yahoo şirketinin fotoğraf paylaşım sitesidir. Her gün 4 milyona yakın görsel yüklenir ve ücretsiz üyeliklerde 1 terabayt depolama alanından faydalanma imkanı sunmaktadır.
Last.fm Tür: Çevrimiçi Müzik Paylaşım Sitesi, Mikroblog
Aktif Kullanıcı Sayısı: 35 Milyon
Ülkemizde erişimi sıkıntılı olduğu için müzikseverleri erişim sağlamak için biraz uğraştıran Last.fm, basit bir online radyo olmaktan öte kullanıcılarına kendi müzik beğenisini insanlarla paylaşma imkanı sunan, oldukça geniş bir sosyal ağ. Kullanıcılar istediği şarkıları kolayca bulabileceği gibi, dilediği müzik türünde radyo yayınlarını da dinleyebilmektedir. Winamp ve Windows Media Player gibi popüler oynatıcılarla uyumlu olması, Last.fm’in çok geniş bir kesim tarafından kullanılmasını sağlamakta.
Fotolog Tür: Fotoblog
Aktif Kullanıcı Sayısı: 20 Milyon
2002’de kurulan Fotolog kullanıcılarına fotoğraf günlüğü ve bloğu oluşturma fırsatı vermektedir. Fotoğraf paylaşımında en önemli sitelerden biridir.
LiveJournal Tür: Sosyal Ağ Sitesi, Blog
Aktif Kullanıcı Sayısı: 20 Milyon
LiveJournal ile günlük sayfaları, gezi notları ve bloglar oluşturmak mümkün. Ayrıca kullanıcılar bloglarını diledikleri gibi optimize edebiliyorlar.
Foursquare Tür: Konum Tabanlı Sosyal Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 20 Milyon
Mobil cihazlar üzerinden “Check-In” yapan Foursquare kullanıcıları, her gün 3 milyon defa konumunu paylaşıyor.
Xing Tür: Profesyonel Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 12 Milyon
Firma sahiplerine ve çalışanlara profesyonel bağlantılar oluşturma fırsatı veren Xing, Türkçe de dahil olmak üzere 17 farklı dilde desteklenmesi nedeniyle dünyanın her yerinden kullanıcıya sahip bir sosyal medya sitesi.
StumbleUpon Tür: Sosyal İmleme Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 25 Milyon
Kullanıcıların web sitelerine verdiği puanlar sayesinde yeni keşifleri sağlayan, kişilerin birbirlerine tavsiyelerde bulunduğu StumbleUpon, internette popüler olan her şeyi sunuyor. Ayrıca kişiler internette gezinirken sayfaları pratik bir şekilde sosyal ağlarda paylaşabiliyorlar.
DeviantArt Tür: Sosyal Sanat Paylaşım Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 25 Milyon
Kullanıcıların kendi ürettiği sanata dair her ne varsa sosyal ağlarla paylaşmasını sağlayan DeviantArt, özellikle grafik tasarım ve fotoğrafçılık ile ilgilenenlerin aktif bir şekilde kullandığı paylaşım sitelerinden. Genel olarak “her telden” fotoğraf paylaşımının yapıldığı DeviantArt’da her gün 140 binin üzerinde paylaşım yapılıyor. Ayrıca kullanıcılar grafik tasarım veya fotoğraf çıktılarını sayfası üzerinde satabiliyor.
Tumblr Tür: Sosyal Ağ Sitesi, Mikroblog
Aktif Kullanıcı Sayısı: 175 Milyon Blog
Metin, fotoğraf, video, ses gibi farklı paylaşımlara olanak tanıyan Tumblr, Yahoo ürünü bir mikroblog sitesi. Kullanıcıların birbirini takip etmesi ve birbirlerine mesaj göndermesini de sağlıyor. Beğeni ve paylaş butonları ile işlevselleşiyor.
GoodReads Tür: Sosyal Kütüphane Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 13 Milyon
Kullanıcıların kitap tanıtımı yapmalarını ve eleştirilerini paylaşmalarını sağlıyor. Kişiler yazar veya kitaplara ilişkin gruplar kurarak fikir alışverişinde bulunabiliyor.
Blogger Tür: Blog
Kullanıcıya birden fazla blog sitesini tek hesap üzerinden yönetme imkanı sunan Blogger, farklı ülkelerden kullanıcıya sahip. WordPress ile kıyaslandığında daha düşük bir erişilebilirliğe sahip olmasına rağmen AdSense reklamlarını desteklediği için tercih edilmeye devam ediyor.
Youtube Tür: Video Paylaşım Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 800 Milyon
Her 1 dakikada 72 saatlik videonun yüklendiği Youtube, dijital dünyanın en popüler sosyal medya sitelerinden biridir. Sayı olarak 70 bine yaklaşan video yüklemesi ile büyük bir paylaşım platformu olan Youtube, markaların ve kişilerin tanıtım aracı olmuş durumda.
My Yahoo Tür: Sosyal Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 40 Milyon
Fotoğraf ve videodan hava durumu ve günlük burç yorumlarına kadar oldukça geniş bir paylaşım imkanı sunan Yahoo, kişilerin tek bir sayfa üzerinde aktif olarak yer almalarını sağlıyor.
Technorati Tür: Blog Tarama Ağı
Aktif Kullanıcı Sayısı: 112 Milyon Blog
250 milyondan fazla taglanmış sosyal medya içeriğiyle sosyal ağların neredeyse tamamını buluşturan sosyal medya sitesi, yayıncıların kendi indekslerini oluşturmasını sağlıyor.
SlideShare Tür: Dosya Paylaşım Ağı
Aktif Kullanıcı Sayısı: 16 Milyon
2010 yılında “Dünyanın En İyi 10 Eğitim ve e-Öğrenme Aracı” listesine giren SlideShare, Web 2.0 tabanlı bir dosya paylaşım ağı. PDF; Word, Excel ve PowerPoint gibi Office dokümanlarının paylaşılabildiği SlideShare kullanıcılarının site üzerinden tüm bu içeriği çevrimiçi görüntülemesine imkan sağlıyor.
Vimeo Tür: Video Paylaşım Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 22 Milyon
Video paylaşımında Youtube’un takipçisi olan Vimeo, aylık 100 milyon ziyaretçiye sahip. İçerik koruma sistemi nedeniyle paylaşımda katı kurallara sahip olan Vimeo, HTML5 desteği ile güçlü bir sosyal paylaşım sitesi.
PhotoBucket Tür: Fotoğraf/Video Paylaşım Ağı
Aktif Kullanıcı Sayısı: 100 Milyon
Facebook ve Twitter kullanıcılarının da görsel edinme amacıyla kullandıkları Photobucket, 10 milyarın üzerinde görseli bünyesinde barındırıyor. Forum, site ve sosyal medya hesabı linkleri sayesinde milyonlarca kişi tek bir ağda buluşabiliyor.
FriendFeed Tür: Sosyal İmleme/Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 1 Milyon
Facebook’un sahibi olduğu FriendFeed Türkiye’de beklenen ilgiyi görmese de, çok fazla sosyal medya aracının tek bir adresten takip edilmesine imkan sağladığı için işlevsel bir kullanıma sahip. FriendFeed kullanıcıları; sosyal imleme, sosyal medya araçlarından bildirim yapma, mikroblog paylaşımı, RSS/Atom besleme gibi farklı imkanlardan faydalanabiliyor.
GrooveShark Tür: Çevrimiçi Müzik Paylaşım Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 20 Milyon
GrooveShark, 15 milyondan fazla şarkıyı çevrimiçi olarak dinleme ve diğer kullanıcıların müzik yayına katılma imkanı sunuyor. Kullanıcılar kendi dinleme listelerini oluşturabiliyor, diğer sosyal medya sitelerinde paylaşabiliyor.
DailyMotion Tür: Video Paylaşım Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 115 Milyon
HTML5 desteği bulunan Fransa merkezli bir video paylaşım platformu. Video yükleme, grup oluşturma, sosyal medya araçları üzerinden paylaşım gibi artık tüm popüler video paylaşım imkanları sağlıyor.
Fizy Tür: Çevrimiçi Müzik Paylaşım Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 250 Bin
İnternet ve mobil cihazlardan bağlanma kolaylığı sağlayan Fizy, günlük 600 bin ziyaretçi sayısına sahip. İstenilen sanatçıya ve gruba ait şarkıların dinlenmesine olanak tanıyan sosyal medya sitesi ayrıca diğer ağlarda paylaşım yapmaya da olanak sunuyor.
Mylife Tür: Sosyal Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 30 Milyon
Tüm bir hayatın, tek bir sosyal medya aracı üzerinden görüntülenmesi fikrini yansıtan Mylife, kullanıcılar arası çoklu paylaşım imkanı sunuyor. Tek bir araç kullanarak Facebook, Tweeter, Google+, LinkedIn ve diğer sosyal medya hesaplarındaki çevrelerin paylaşımlarını görüntüleme imkanı sunan Mylife bu sayede tek bir yerde oturum açarak tüm sosyal medyadan haberdar olunmasını sağlıyor.
Netlog Tür: Sosyal Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 95 Milyon
Kullanıcılar kendilerinin yönettiği bir web sayfasına sahip oluyor ve bu sayfa üzerinden bloglarını, fotoğraf ve videolarını, müzik listelerini yayınlayabiliyorlar.
Formspring Tür: Sosyal Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 290 Milyon
Soru sorma ve takip etme özelliği olan Formspring, eğlenceli paylaşım platformu olarak dünyada pek çok kullanıcıya sahiptir.
Classmates Tür: Sosyal Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 50 Milyon
Facebook tarzı özellikleri ile dikkat çeken Classmates, 1995 yılında, insanların sınıf arkadaşlarını ve artık görüşemediği dostlarını bulmasına yardımcı olma amacıyla kurulmuştur. Kişiler burada okul fotoğraflarını, videolarını paylaşırlar.
Tagged Tür: Sosyal Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 100 Milyon
Diğer sosyal medya araçlarında karşımıza çıkan içerik oluşturma, konum bildirimi, fotoğraf paylaşımı gibi imkanlara sahip olan Tagged, 100 milyon kullanıcı sayısı ile dikkat çekiyor. En iyi özelliği de profil sayfasının kimler tarafından ziyaret edildiğini görme imkanı vermesi.
Pinterest Tür: Görsel Tabanlı Sosyal Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 12 milyon
“Pin” adı verilen görsel imler oluşturan ve bu Pinleri de “Board” denen görsel koleksiyonlar aracılığıyla sosyal ağlar ile paylaşmayı sağlayan sosyal medya sitesidir. Her türlü görsel açıklaması ile birlikte paylaşılabilir.
Aktif Kullanıcı Sayısı: 1,2 Milyar
Facebook, insanların başka insanlarla iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan bir sosyal paylaşım sitesidir. 4 Şubat 2004 tarihinde Harvard Üniversitesi 2006 devresi öğrencisi Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook, öncelikle Harvard öğrencileri için kurulsa da günümüzde bütün dünyayı kapsayan bir iletişim ağı haline dönüştü. Facebook’u bilmeyen kimse neredeyse kalmadı.
Twitter Tür: Mikroblog, Sosyal Ağ Sitesi, RSS
Aktif Kullanıcı Sayısı: 230 Milyon
Haberleşme ağının en güçlü temsilcilerinden Twitter aynı zamanda güçlü bir reklam aracı. Her saniye 6 binden fazla tweetin atıldığı Twitter’da, günde 500 milyonun üzerinde tweet girişi yapılıyor. Twitter kullanıcılarının neredeyse %75’i hesaplarına mobil cihazlar üzerinden erişim sağlıyor.
WordPress Tür: Blog
Aktif Kullanıcı Sayısı: 73 Milyon
Kişilere yazı yazma imkanı veren ve her gün 500 bin yeni yazının yayımlandığı, dünya üzerindeki tüm web sitelerinin %22’sini ifade eden, 25 binden fazla plug-ini bulunan bir blog sistemidir.
LinkedIn Tür: Profesyonel Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 275 Milyon
İş dünyasında farklı uzmanlık alanlarındaki kişileri bir araya getiren sosyal platform. Özellikle topluluk ve marka yönetimleri için aktif olarak kullanılıyor. Kişiler birbirleriyle profesyonel bağlantı kurabiliyorlar.
Instagram Tür: Fotoğraf/Video Paylaşım Ağı
Aktif Kullanıcı Sayısı: 150 Milyon
Özellikle gençler tarafından kullanılan Instagram, günde 55 milyon fotoğraf paylaşımı ile rekor kırıyor. Kullanıcıların %57’sinin hesabına her gün giriş yaptığı biliniyor. Markaların kampanya yönetimleri ve tanıtımları da nu alan üzerinden gerçekleştiriliyor.
Badoo Tür: Arkadaşlık Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 200 Milyon
Arkadaşlık sitelerinden en çok kullanılanı olan Badoo, alışkanlıklardan kolay kolay vazgeçemeyen kişiler tarafından tercih ediliyor. Milyonlarca insanı bir araya getiren sosyal medya sitesi, kültürel alışverişi sağlaması açısından da önemli.
Windows Live Tür: Sosyal Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 370 Milyon
Bundan 6 – 7 sene önce tüm dünyada aktif olarak kullanılan Windows Live, eskisi kadar ünlü olmasa da hala kullanılmaya devam edilmektedir.
MySpace Tür: Sosyal Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 50 Milyon
Özellikle müzikle ilgili olan kişilerin kullandığı sosyal bir platformdur. Paylaşım ve bilgi alış verişi sağlar.
Flixter Tür: Sinema / Sosyal Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 63 Milyon
Flixter hala yeni filmleri herkesten önce keşfetmek isteyenlerin ilgi gösterdiği sosyal mecralardan biri. Vizyona girecek yeni filmlerin fragmanlarının izlenebildiği bir sosyal ağ sitesi.
Flickr Tür: Fotoğraf/Video Paylaşım Ağı
Aktif Kullanıcı Sayısı: 80 Milyon
Flickr, Yahoo şirketinin fotoğraf paylaşım sitesidir. Her gün 4 milyona yakın görsel yüklenir ve ücretsiz üyeliklerde 1 terabayt depolama alanından faydalanma imkanı sunmaktadır.
Last.fm Tür: Çevrimiçi Müzik Paylaşım Sitesi, Mikroblog
Aktif Kullanıcı Sayısı: 35 Milyon
Ülkemizde erişimi sıkıntılı olduğu için müzikseverleri erişim sağlamak için biraz uğraştıran Last.fm, basit bir online radyo olmaktan öte kullanıcılarına kendi müzik beğenisini insanlarla paylaşma imkanı sunan, oldukça geniş bir sosyal ağ. Kullanıcılar istediği şarkıları kolayca bulabileceği gibi, dilediği müzik türünde radyo yayınlarını da dinleyebilmektedir. Winamp ve Windows Media Player gibi popüler oynatıcılarla uyumlu olması, Last.fm’in çok geniş bir kesim tarafından kullanılmasını sağlamakta.
Fotolog Tür: Fotoblog
Aktif Kullanıcı Sayısı: 20 Milyon
2002’de kurulan Fotolog kullanıcılarına fotoğraf günlüğü ve bloğu oluşturma fırsatı vermektedir. Fotoğraf paylaşımında en önemli sitelerden biridir.
LiveJournal Tür: Sosyal Ağ Sitesi, Blog
Aktif Kullanıcı Sayısı: 20 Milyon
LiveJournal ile günlük sayfaları, gezi notları ve bloglar oluşturmak mümkün. Ayrıca kullanıcılar bloglarını diledikleri gibi optimize edebiliyorlar.
Foursquare Tür: Konum Tabanlı Sosyal Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 20 Milyon
Mobil cihazlar üzerinden “Check-In” yapan Foursquare kullanıcıları, her gün 3 milyon defa konumunu paylaşıyor.
Xing Tür: Profesyonel Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 12 Milyon
Firma sahiplerine ve çalışanlara profesyonel bağlantılar oluşturma fırsatı veren Xing, Türkçe de dahil olmak üzere 17 farklı dilde desteklenmesi nedeniyle dünyanın her yerinden kullanıcıya sahip bir sosyal medya sitesi.
StumbleUpon Tür: Sosyal İmleme Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 25 Milyon
Kullanıcıların web sitelerine verdiği puanlar sayesinde yeni keşifleri sağlayan, kişilerin birbirlerine tavsiyelerde bulunduğu StumbleUpon, internette popüler olan her şeyi sunuyor. Ayrıca kişiler internette gezinirken sayfaları pratik bir şekilde sosyal ağlarda paylaşabiliyorlar.
DeviantArt Tür: Sosyal Sanat Paylaşım Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 25 Milyon
Kullanıcıların kendi ürettiği sanata dair her ne varsa sosyal ağlarla paylaşmasını sağlayan DeviantArt, özellikle grafik tasarım ve fotoğrafçılık ile ilgilenenlerin aktif bir şekilde kullandığı paylaşım sitelerinden. Genel olarak “her telden” fotoğraf paylaşımının yapıldığı DeviantArt’da her gün 140 binin üzerinde paylaşım yapılıyor. Ayrıca kullanıcılar grafik tasarım veya fotoğraf çıktılarını sayfası üzerinde satabiliyor.
Tumblr Tür: Sosyal Ağ Sitesi, Mikroblog
Aktif Kullanıcı Sayısı: 175 Milyon Blog
Metin, fotoğraf, video, ses gibi farklı paylaşımlara olanak tanıyan Tumblr, Yahoo ürünü bir mikroblog sitesi. Kullanıcıların birbirini takip etmesi ve birbirlerine mesaj göndermesini de sağlıyor. Beğeni ve paylaş butonları ile işlevselleşiyor.
GoodReads Tür: Sosyal Kütüphane Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 13 Milyon
Kullanıcıların kitap tanıtımı yapmalarını ve eleştirilerini paylaşmalarını sağlıyor. Kişiler yazar veya kitaplara ilişkin gruplar kurarak fikir alışverişinde bulunabiliyor.
Blogger Tür: Blog
Kullanıcıya birden fazla blog sitesini tek hesap üzerinden yönetme imkanı sunan Blogger, farklı ülkelerden kullanıcıya sahip. WordPress ile kıyaslandığında daha düşük bir erişilebilirliğe sahip olmasına rağmen AdSense reklamlarını desteklediği için tercih edilmeye devam ediyor.
Youtube Tür: Video Paylaşım Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 800 Milyon
Her 1 dakikada 72 saatlik videonun yüklendiği Youtube, dijital dünyanın en popüler sosyal medya sitelerinden biridir. Sayı olarak 70 bine yaklaşan video yüklemesi ile büyük bir paylaşım platformu olan Youtube, markaların ve kişilerin tanıtım aracı olmuş durumda.
My Yahoo Tür: Sosyal Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 40 Milyon
Fotoğraf ve videodan hava durumu ve günlük burç yorumlarına kadar oldukça geniş bir paylaşım imkanı sunan Yahoo, kişilerin tek bir sayfa üzerinde aktif olarak yer almalarını sağlıyor.
Technorati Tür: Blog Tarama Ağı
Aktif Kullanıcı Sayısı: 112 Milyon Blog
250 milyondan fazla taglanmış sosyal medya içeriğiyle sosyal ağların neredeyse tamamını buluşturan sosyal medya sitesi, yayıncıların kendi indekslerini oluşturmasını sağlıyor.
SlideShare Tür: Dosya Paylaşım Ağı
Aktif Kullanıcı Sayısı: 16 Milyon
2010 yılında “Dünyanın En İyi 10 Eğitim ve e-Öğrenme Aracı” listesine giren SlideShare, Web 2.0 tabanlı bir dosya paylaşım ağı. PDF; Word, Excel ve PowerPoint gibi Office dokümanlarının paylaşılabildiği SlideShare kullanıcılarının site üzerinden tüm bu içeriği çevrimiçi görüntülemesine imkan sağlıyor.
Vimeo Tür: Video Paylaşım Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 22 Milyon
Video paylaşımında Youtube’un takipçisi olan Vimeo, aylık 100 milyon ziyaretçiye sahip. İçerik koruma sistemi nedeniyle paylaşımda katı kurallara sahip olan Vimeo, HTML5 desteği ile güçlü bir sosyal paylaşım sitesi.
PhotoBucket Tür: Fotoğraf/Video Paylaşım Ağı
Aktif Kullanıcı Sayısı: 100 Milyon
Facebook ve Twitter kullanıcılarının da görsel edinme amacıyla kullandıkları Photobucket, 10 milyarın üzerinde görseli bünyesinde barındırıyor. Forum, site ve sosyal medya hesabı linkleri sayesinde milyonlarca kişi tek bir ağda buluşabiliyor.
FriendFeed Tür: Sosyal İmleme/Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 1 Milyon
Facebook’un sahibi olduğu FriendFeed Türkiye’de beklenen ilgiyi görmese de, çok fazla sosyal medya aracının tek bir adresten takip edilmesine imkan sağladığı için işlevsel bir kullanıma sahip. FriendFeed kullanıcıları; sosyal imleme, sosyal medya araçlarından bildirim yapma, mikroblog paylaşımı, RSS/Atom besleme gibi farklı imkanlardan faydalanabiliyor.
GrooveShark Tür: Çevrimiçi Müzik Paylaşım Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 20 Milyon
GrooveShark, 15 milyondan fazla şarkıyı çevrimiçi olarak dinleme ve diğer kullanıcıların müzik yayına katılma imkanı sunuyor. Kullanıcılar kendi dinleme listelerini oluşturabiliyor, diğer sosyal medya sitelerinde paylaşabiliyor.
DailyMotion Tür: Video Paylaşım Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 115 Milyon
HTML5 desteği bulunan Fransa merkezli bir video paylaşım platformu. Video yükleme, grup oluşturma, sosyal medya araçları üzerinden paylaşım gibi artık tüm popüler video paylaşım imkanları sağlıyor.
Fizy Tür: Çevrimiçi Müzik Paylaşım Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 250 Bin
İnternet ve mobil cihazlardan bağlanma kolaylığı sağlayan Fizy, günlük 600 bin ziyaretçi sayısına sahip. İstenilen sanatçıya ve gruba ait şarkıların dinlenmesine olanak tanıyan sosyal medya sitesi ayrıca diğer ağlarda paylaşım yapmaya da olanak sunuyor.
Mylife Tür: Sosyal Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 30 Milyon
Tüm bir hayatın, tek bir sosyal medya aracı üzerinden görüntülenmesi fikrini yansıtan Mylife, kullanıcılar arası çoklu paylaşım imkanı sunuyor. Tek bir araç kullanarak Facebook, Tweeter, Google+, LinkedIn ve diğer sosyal medya hesaplarındaki çevrelerin paylaşımlarını görüntüleme imkanı sunan Mylife bu sayede tek bir yerde oturum açarak tüm sosyal medyadan haberdar olunmasını sağlıyor.
Netlog Tür: Sosyal Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 95 Milyon
Kullanıcılar kendilerinin yönettiği bir web sayfasına sahip oluyor ve bu sayfa üzerinden bloglarını, fotoğraf ve videolarını, müzik listelerini yayınlayabiliyorlar.
Formspring Tür: Sosyal Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 290 Milyon
Soru sorma ve takip etme özelliği olan Formspring, eğlenceli paylaşım platformu olarak dünyada pek çok kullanıcıya sahiptir.
Classmates Tür: Sosyal Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 50 Milyon
Facebook tarzı özellikleri ile dikkat çeken Classmates, 1995 yılında, insanların sınıf arkadaşlarını ve artık görüşemediği dostlarını bulmasına yardımcı olma amacıyla kurulmuştur. Kişiler burada okul fotoğraflarını, videolarını paylaşırlar.
Tagged Tür: Sosyal Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 100 Milyon
Diğer sosyal medya araçlarında karşımıza çıkan içerik oluşturma, konum bildirimi, fotoğraf paylaşımı gibi imkanlara sahip olan Tagged, 100 milyon kullanıcı sayısı ile dikkat çekiyor. En iyi özelliği de profil sayfasının kimler tarafından ziyaret edildiğini görme imkanı vermesi.
Pinterest Tür: Görsel Tabanlı Sosyal Ağ Sitesi
Aktif Kullanıcı Sayısı: 12 milyon
“Pin” adı verilen görsel imler oluşturan ve bu Pinleri de “Board” denen görsel koleksiyonlar aracılığıyla sosyal ağlar ile paylaşmayı sağlayan sosyal medya sitesidir. Her türlü görsel açıklaması ile birlikte paylaşılabilir.
Sosyete Karadeniz ~ Sosyete Sözler ~ Sosyete Trend ~ Sosyete Travel
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Aktif link bırakmayın. (Hemen silinir!)
3. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanınız.